Sok karcagi nyaral külföldön

Kép: Karcag TV

Idén is sokan választják nyári pihenésük eltöltésére a külföldi desztinációkat. Továbbra is sláger a görög tengerpart. Utazások megtervezéskor karcagiaknak fő szempont repülős utaknál a debreceni repülőtér közelsége.

Ebben a karcagi utazás irodában Disznós Ágnes turisztikai szakember azt mondja, hogy nagyon jól indult a szezon. Továbbra is sláger a tengerparti nyaralás.
Az utazni vágyók többféle időpontok közül választhatnak, de az egyhetes turnusok a jellemzőek.

Az időpont és az úti cél megválasztása mellett nem utolsó szempont a költségek figyelembevétele sem a karcagi családoknak.
A helyi és a környékbeli utasok minden esetben figyelembe veszik az egyes szállások által nyújtott étkezési lehetőséget.

Nyáron az egyhetes turnus által nyújtott lehetőségeket vesszük figyelembe de sokan választják a néhány napos kikapcsolósát is.
Töretlen siker a tengerparti nyár, de új országokat is szívesen fedezünk fel.

Egyre többen foglalunk interneten de töretlen a helyi irodák népszerűsége is.
A magyarok külföldi utazásainak száma az elmúlt 10 évben összesen 19%-kal nőtt, 17056-ról 20297-re. Az átlagos tartózkodási időtartam 3, 1 napról 2,8 napra csökkent, mindeközben a költés összege emelkedett. 2007-ben 501035 millió forintot költöttünk a külföldi utazások során, ez tavalyra 63%-kal nőtt, 816487 millió forintra. Ebből az következik, hogy egy-egy utazásra kevesebb időt szánunk, viszont többet költünk.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest