Rendőrség: fenyegetés és zaklatás esetén is intézkednek a rendőrök

A rendőrök akkor is intézkednek, ha valaki fenyegetés, bántalmazás vagy zaklatás miatt tesz bejelentést – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának nyilatkozatából megtudhatjuk, hogy a rendőrök akkor is intézkednek, ha valaki fenyegetés, bántalmazás vagy zaklatás miatt tesz bejelentést.

Ezt azzal kapcsolatban közölték, hogy fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában. Az ügyeletes ugyanis úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

A közleményben kiemelték, tévhit, hogy a rendőrök addig nem tesznek semmit, „amíg vér nem folyik”.

Ha valakit fenyegetnek, bántalmaznak, zaklatnak, vagy másvalakivel kapcsolatban tud ilyesmiről, akkor haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón, a rendőrök intézkednek – hívták fel rá a figyelmet.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a rendőrök csak akkor tudnak hathatósan fellépni, ha a sértett vallomást tesz zaklatója, bántalmazója ellen.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights