Önkéntesek festették az óvoda és bölcsőde kerítését

Példás összefogás eredményeként újult meg a napokban a Tiszafüredi Óvodák és Bölcsőde kerítése. Szülők, civilek és közéleti szereplők ragadtak ecsetet és festőhengert, hogy újrafessék a felújított intézmény kerítését.

A végéhez közeledik a Tiszafüredi Óvodák és Bölcsőde épületegyüttesének korszerűsítése és bővítése. Körülbelül negyven éves elmaradást pótolnak az intézmény felújításával. Szeptembertől korszerű intézmény várja a gyerekeket.

Már a kerítés is méltó megjelenést kölcsönöz a megújult épületnek. Fotó: Mészáros Balázs

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően közel 226 millió forint területfejlesztési forrásból valósult meg az óvoda és bölcsőde épületének fejlesztése és bővítése. A beruházás eredményeként további 28 férőhellyel bővült a bölcsőde.

Egymást érték az önkéntesek az óvoda kerítésénél, nem csoda, hogy alig néhány óra alatt végeztek. Fotó: Mészáros Balázs

Mint megtudtuk, az udvar és a kerítés felújítása nem volt része a pályázatnak. Márpedig a modern, korszerű épületegyütteshez nem illett a régi, rozsdásodó kerítés. Azonban a körülbelül 300 méter hosszú kerítés két oldalának újrafestése nagy létszámot és komoly időráfordítást igényel.

Az Alföldhír.hu csapata is ecsetet fogott augusztus 15-én, csütörtök délután. Balra Bekecs Sándor, szerkesztő, jobbra Ujvári László főszerkesztő. Fotó: Mészáros Balázs

Ezért az intézményvezetők felhívást tettek közzé, szülőket és önkénteseket vártak egy közös csütörtök délutáni festegetésre. A felhívásra a vártnál sokkal többen mozdultak, így néhány óra leforgása alatt a hosszú kerítés jelentős része új színt kapott.

Szülők, nagyszülők, civil szervezetek és közéleti szereplők fogtak ecsetet a közös cél érdekében.

A festéket és egyéb eszközöket az intézmény biztosította, a nyári melegre tekintettel pedig védőitallal, üdítővel és pogácsával kínálták az önkénteseket.

Ujvári Imre polgármester és az önkormányzat több tisztségviselője is részt vett az újrafestésen. Fotó: Mészáros Balázs

Hálás köszönet a lelkes segítőknek! Gratulálok kezdeményezéshez és a szervezéshez az intézményvezetőknek – kommentálta az eseményt Ujvári Imre polgármester, aki maga is részt vett az önkéntes megmozduláson. Hozzátette: szeptembertől egy gyönyörű, új, modern, kibővített óvoda és bölcsőde várja a gyerekeket és a szülőket.

TEKINTSE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT!

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights