Megérkeztek az első szurkolók a Forma-1-es hétvégére

Csütörtökön még nem volt edzés a Hungaroringen, de a rajongókat beengedték a boxutcába. Idén is ezreket várnak a futamra, ezért a rendőrség is készül, a levegőből figyelik majd a tömeget, és most is rendőrőrs települ a pálya mellé – hangzott el az M1 Híradójában.

Folyamatosan érkeztek a rajongók már csütörtök délelőtt a Hungaroringre, voltak, akik órákkal kapuk megnyitása előtt zászlókat lengettek vagy csapatmezbe bújtak. Óriási az érdeklődés idén is a Magyar Nagydíjra, a főlelátók minden bizonnyal megtelnek a hétvégén.

Csütörtökön még nem voltak futamok, azonban délután a szurkolókat beengedték boxutcába és a versenypályára. A szabadedzések pénteken kezdődnek, szombaton lesz az időmérő, vasárnap délután három órakor pedig a futam. A biztonságra idén is kiemelt figyelmet fordítanak a Forma-1-es hétvégén. A rendőrök nagy erőkkel készülnek, a pálya közelébe mobil rendőrőrsöt telepítettek.

A száguldó cirkuszra sok külföldi is kíváncsi a Hungaroringen. A Forma-1-es hétvégére teljesen megtelnek a mogyoródi szállások, a verseny ideje alatt Mogyoródot ellepik a turisták. A nagyközség polgármestere azt mondta: ez hatalmas bevételt jelent, amiből a település lakói profitálnak.

A Hungaroringre vezető utakon egész hétvégén nagy forgalomra kell számítani, több változás és korlátozások is lesznek. Az M3-as autópálya felől az új mogyoródi csomópont mindkét irányban megkönnyíti a közlekedést a versenypályához, de a rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a 3-as út felől is meg lehet közelíteni a Hungaroringet – közölte az M1.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights