Közfoglalkoztatási kiállítás a környezettudatosság jegyében

Megyénkben ötödik alkalommal rendezi meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közfoglalkoztatási kiállítását.

Időpont: 2019. szeptember 5. csütörtök, 10.00-17.00
Helyszín: 5000 Szolnok, Hild tér

A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség számára bemutassa a megyében működő értékteremtő közfoglalkoztatást, melynek a munkaerő-piaci integrációs hatásain túl jelentős szerepe van településfejlesztésben, a kistelepülések önellátóvá válásának folyamatában is.

A rendezvényen 23 kiállító mutatja be a megvalósított közfoglalkoztatási programjának eredményeit, lehetőséget biztosít a település megismerésére, az általuk készített termékek és a helyi ételek kóstolására, azok megvásárlására.

A kiállító standjain zöldségek, sajtok, száraztészták, csipkék, lekvárok és számtalan kézműves termék közül válogathatnak a látogatók.

Az idei kiállítás újdonsága, hogy a környezettudatosság jegyében valósul meg. A kiállítók ebben az évben komposztálható kínáló tálakat és csomagoló anyagokat használnak a rendezvényen, ezzel is megóvva a természetet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az idei évtől nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos életmód hangsúlyozására, rendezvényein újrahasznosítható eszközöket használ, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez.

A közfoglalkoztatásról

A Kormány ideiglenes foglalkoztatási formának tekinti a közfoglalkoztatást, amely célja a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, illetve az arra történő felkészítése. A közfoglalkoztatás átmeneti munkalehetőséget biztosít azok számára, akiknek az önálló álláskeresése hosszú ideig eredménytelen. A közfoglalkoztatás keretében végzett munka olyan tevékenységekre irányul, amely javítja többek között a települések szociális, egészség megőrzési, nevelési, kulturális, közrend, közlekedésének helyzetét, közösségi tereinek használhatóságát, illetve a települések gazdasági, foglalkoztatási helyzetét.

iSzolnok

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest