Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

Az egykori Ragó Antal Ipari Iskola elmúlt öt évtizedének jelentősebb eseményeit, fejlesztéseit, átalakulásait Szabó István iskolaigazgató idézte fel. Szólt azokról a diákokról is, akik az elmúlt években hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken is képviselték a Varró István iskolát, s vázolta az új szakképzési lehetőségeket is.

Soós Géza nyugalmazott pedagógus szervezésében egykori Ragós/ Varrós diákok mutatkoztak be festményeikkel, kerámiáikkal. A kiállítást F. Kovács Sándor nyitotta meg, s elismeréssel szólt a kezdeményezésről, s az iskolában végzett diákok teljesítményéről, hiszen mint elhangzott, kiváló kőművesek, asztalosok és más szakmák művelői is kikerültek innen ötven év alatt, s ők a város értékeit kétkezi munkáikkal növelték.

Az egyedülálló kiállítást Dr. S. Kovács Ilona a Nagykunsági Népművészek Egyesület Elnöke ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A kiállítás megtekinthető szeptember 11-ig a Déryné Művelődési Központ Báltermében

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights