Hőségre és néhol zivatarokra számíthatunk a héten

Derült vagy gyengén felhős lesz az ég hétfőn éjjel. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Hétfőn napközben napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az ország északi felében néhány helyen záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél olykor megélénkül, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A levegő 26 és 29 fok közé melegszik.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Északkeleten, északon szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 12 és 18, nappal a maximum 27 és 32 fok körül alakul.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Szerdán a többórás napsütés mellett az ország északi felén erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, az északi megyékben helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. Éjszaka 15 és 21, nappal 29 és 34 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható a több-kevesebb napsütés mellett, és több helyen kell záporra, zivatarra számítani. A déli, majd az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik.

A minimumok 17 és 22, a csúcsértékek általában 29 és 35 fok között várhatók, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható helyenként záporral, egy-egy zivatarral. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights