Hat lovas is továbbjutott a Tisza-tavi Vágtáról

DSC_6285

Nyárias időjárással kezdődött a Tisza-tavi Vágta, sokan látogattak ki a tiszafüredi Üdülőövezeti Sportpályára augusztus 3-án.

A Tisza-tavi Vágta futamai mellett kézműves ételekkel és italokkal, nép játszóházzal, fogathajtó versenyekkel és színpadi műsorokkal is várták az érdeklődőket a rendezvényre. A versenyre idén tíz felnőtt és hét kishuszár nevezett.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő kora délután megtartott köszöntőjében elmondta, hogy Tiszafüred nem csak gazdag történelme során, hanem a XXI. században is képes, akár az oktatás, a kultúra vagy a sport területén kiemelkedőt alkotni, ennek egyik, ékes bizonyítéka a Tisza-tavi Vágta. Ujvári Imre, a város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Tiszafüred évről-évre egyre színesebb és tartalmasabb programkínálattal tudja megszólítani nem csak a helyieket, hanem a települést és a Tisza-tavat felkereső turistákat is.

Az előfutamokat követően újdonságként „Sztár” fogathajtás címmel köztiszteletben álló személyekből és profi hajtókból álló csapatok fogathajtó-versenye kezdődött, ahol többet között Varga Tibor, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Tiszafüredi Járási Hivatalának hivatalvezetője, Virág Tibor, Tiszafüred város alpolgármestere, F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere, Halmai Ferenc rendőr ezredes, a Tiszafüredi RK kapitányság vezetője és K. Nagy Róbert tűzoltó őrnagy, a JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tiszafüredi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője indult, aki a nem mindennapi fogathajtó versenyen végül a legjobb időeredményt érte el.

A napsütéses időt időközben újra csapadékos idő váltotta fel, amely a pálya talaját újra csúszóssá és balesetveszélyessé tette, azért Bendes Csaba Nemzeti Vágta Elővágta és nevezési igazgató bejelentette, hogy a döntőt már nem tartják meg és az előfutamok nyertesei jutottak tovább.

Továbbjutott a kishuszárok közül Újkigyós lovasa, Makoviczky Martin és Hernádnémeti versenyzője, Éles Virág. A Tisza-tavi Vágta előfutamából pedig Újfehértó lovasa, Garai Richárd, Gyömrő lovasa, Bálint Denis és Baja lovasa, Németh János. A rendező település szabadkártyájának köszönhetően szintén továbbjutott Tiszafüred versenyzője, Gyöngy Tamás Market Tipping lován.

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kigyulladt egy ház Csépán

Az épület lakhatatlanná vált. Kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakóház több helyisége tegnap délután Csépán, a Kárpát utcában. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, illetve egy

Tovább »

Látássérültek a dalok szárnyán

Népdalszakkört is működtet 2020-ban a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete egy pályázat révén. A dalkör egyelőre szünetel, a dalok viszont addig is visszahallgathatók, a

Tovább »

A rezsicsökkentés nem ütközik az uniós jogba

Magyarország sikeresen megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal folytatott vitában. Az Európai Bíróság fennmaradt kifogása a rendszerhasználati díjakat megállapító hivatali döntéseket követő hatékony jogorvoslati

Tovább »

Egyre több SZEM „figyel” Karcagon

A karcagi polgárőrök rendszeresen járőröznek a város kül- és belterületén. A polgárőrökkel már egyre több középiskolást is láthatunk, akik a közösségi szolgálat kötelező óráit töltik

Tovább »