Gyurcsányné nem támogatja, hogy Magyarország megkapja a határvédelmi költségek felét

Nem ért egyet azzal Gyurcsány Ferenc felesége, hogy az Európai Bizottság kifizesse Magyarországnak a határvédelmi költségek egy részét. Dobrev Klára az ATV-ben határozott nemmel válaszolt, miután a műsorvezető többször is rákérdezett, hogy támogatja-e a 250 milliárd forint kifizetését. A DK EP-képviselője szerint nem a határkerítés felépítése állította meg a menekültválságot. A Fidesz szerint újabb bizonyíték van arra, hogy Gyurcsány Ferencék lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat.

A magyar határvédelmi kiadások megtérítéséről próbálta kérdezni az ATV műsorvezetője Dobrev Klárát. A DK európai parlamenti képviselője azonban először kitért a válaszadás elől. Rónai Egon ezután egy újabb konkrét kérdést tett fel a DK-s politikusnak.

„Jól értem, nem támogatja, hogy az ország megkapja ezt az összeget, ha a magyar kormány elkezd erről tárgyalni?” – idézte a műsorvezetőt az M1 Híradója.

Gyurcsány Ferenc felesége erre sem reagált érdemben. Arról beszélt, hogy

szerinte nem a határkerítés állította meg a menekültválságot, hanem az Európai Unió és Törökország.

A műsorvezető ezután ismét visszakérdezett: támogatja-e, hogy az unió kifizesse a határvédelem árának felét.

Dobrev Klára azt felelte: nem támogatja, hogy a magyar kormány megkapja ezt az összeget az Európai Uniótól – tájékoztatott az M1. Párttársa, Gréczy Zsolt az üggyel kapcsolatban úgy reagált: bár fontos a határvédelem és a magyarok biztonsága, szerinte a kormánynak el kell számolnia a határőrizet valós költségeivel.

A DK a kezdetektől bírálta a kerítésépítést

Gyurcsány Ferenc már a határzár felállításakor arról beszélt, hogy szimbolikusan is elfogadhatatlan a kerítés. „Az a nemzet, amely önző módon viselkedik európai uniós tagként, az a végén nagyon magas árat fog érte fizetni” – mondta.

2015 őszén személyesen is tiltakozott a határkerítés ellen. Gyurcsány Ferenc Röszkén akkor azt mondta, hogy a kormánynak tisztességes jogi eljárást kell biztosítani a bevándorlókkal szemben. Később pedig például azt hangoztatta, hogy szerinte Magyarország jól jár a migránsokkal – idézte a politikust az M1.

A DK lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Gyurcsány Ferencék eddig is mindent megtettek azért, hogy támadják a magyar határvédelmet. Dobrev Klára megnyilvánulása pedig egy újabb bizonyíték arra, hogy a DK lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat.

„A betelepítési kvóta mellett gyűjtöttek aláírásokat. A DK progamjában feketén-fehéren ott áll, hogy nyíltan befogadóországokat akarnak csinálni Magyarországból, azt akarják, hogy ne tagállami szinten legyen a határvédelem és bevándorláspolitika, hanem kerüljön át brüsszeli irányítás alá” – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Böröcz László arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferencék aktívan részt vesznek a magyar bevándorláspolitika elleni brüsszeli támadásokban és szorgalmazzák egy bevándorlásszervező uniós intézmény felállítását.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights