Folyamatosan küzdenek a lángokkal az Amazonas őserdőben

A bolygó legnagyobb összefüggő esőerdő rendszere az Amazonas. A Föld teljes édesvíz készletének 20 százalékát és az állatfajok 10 százalékát rejti ez a vidék. A szén-dioxid megkötés miatt nagy kiterjedésű területei teszik a Föld tüdejévé.

Erdőtűzben elszenesedett fatörzs az Amazonas-medencében, a brazíliai Rondonia szövetségi államban lévő Porto Velho közelében 2019. augusztus 25-én.

Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)

A brazil kormány bejelentette, hogy 44 ezer katonát és katonai repülőgépeket vet be az erdőtüzek megfékezése érdekében.

(Fotó: MTI/EPA/Greenpeace Brazil/Victor Moriyama)

A Föld tüdejének is nevezett amazonasi esőerdő a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést. A nyolc dél-amerikai ország területén fekvő, 6,3 millió négyzetkilométeres Amazonas-medence legnagyobb részét esőerdő borítja.Hozzávetőleg egymillió őslakos és hárommillió növény- és állatfajta él a vidéken.

(Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)

Hatósági járművek konvoja halad erdőtűz füstjében az Amazonas-medencében, a brazíliai Rondonia szövetségi államban lévő Porto Velho közelében. Az esetek zömében emberek gyújtják fel az erdőt, hogy így nyerjenek nagyobb megművelhető, legelőként használható vagy beépíthető területet.

(Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)

Tűzoltóautók konvoja halad erdőtűz füstjében az Amazonas-medencében, a brazíliai Rondonia szövetségi államban lévő Porto Velho közelében.

(Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)

Erdőtűzben elszenesedett fatörzs.

(Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)
Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights