Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

A megméretés a hivatásos tűzoltók elméleti versenyével Karcagon kezdődött, ahol elsőként a csapatoknak tartottak eligazítást a szervezők. Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, valamint Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM OKF tűzoltósági főosztályának vezetője a biztonságos, szabályszerű versengésre hívta fel a résztvevők figyelmét. Az eligazítás keretében sorszámokat, illetve szituációkat sorsoltak a csapatok között, majd a hivatásos gépjárművezetők KRESZ-tesztjével, valamint az irányító és beosztott tűzoltók elméleti feladatlapjának kitöltésével kezdetét vette a vetélkedő.

Folytatódott a küzdelem a tűzoltók országos vetélkedőjén

Folytatódott a küzdelem a tűzoltók országos vetélkedőjénKedden a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren, gyakorlati feladatokkal folytatódott a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő. A feladatok embert próbálóak voltak, és a hőség sem könnyítette meg a tűzoltók dolgát. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.A verseny részleteiről itt olvashatnak bővebben:http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=6788Videó: RSOE

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. augusztus 27., kedd

A következő három napban a hivatásos tűzoltók két egyéni és egy csapatkategóriában versengenek majd Karcagon és Kunmadarason, az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók pedig csapatban mutathatják meg, érdemesek arra, hogy az ország szakmailag legjobb egységének nevezhessék magukat.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights