Egészséges ételeket készítettek

A karcagi Kátai Gábor Kórház EFI-LEK irodája továbbképzést tartott a Lovagi Udvarban a város közétkeztetésben dolgozói számára.

Mint Faar Nóra Veronika irodavezetőtől megtudtuk, Sréderné Szűcs Erika, a JNSZ MKH népegészségügyi főosztály munkatársa a közétkeztetés jogi hátteréről, Sántáné Antal Mária, a kórház dietetikusa a kiemelt táplálkozási tényezőkről és a speciális étkeztetésű gyermekek étrendjének összeállításáról is szólt, Szatmári János mesterséf pedig az egészséges ételek készítéséről beszélt előadásában, majd gyakorlatban is bemutatta, hogyan lehet egészséges egy tízórai vagy uzsonna is.

A városban a bölcsődéstől az iskolásokon át a nyugdíjas korosztályig főznek a köz-étkeztetési konyhákon, így ezen a szakmai továbbképzésen naprakész információkat kaphattak munkájukhoz az élelmezésben dolgozók, hiszen egyre nő a speciális étkezést kérő – pl. glutén-, tej- és tojásmentes – gyermeknek és felnőttnek a száma is.

Az ő részükre otthon is speciális étrend kell, ennek az öszszeállításában is tudnak segítséget nyújtani a szülőknek az EFI-LEK munkatársai, akiket a kórház földszintjén lévő irodában lehet megtalálni.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights