Egészséges ételeket készítettek

Kép: infoKarcag

A karcagi Kátai Gábor Kórház EFI-LEK irodája továbbképzést tartott a Lovagi Udvarban a város közétkeztetésben dolgozói számára.

Mint Faar Nóra Veronika irodavezetőtől megtudtuk, Sréderné Szűcs Erika, a JNSZ MKH népegészségügyi főosztály munkatársa a közétkeztetés jogi hátteréről, Sántáné Antal Mária, a kórház dietetikusa a kiemelt táplálkozási tényezőkről és a speciális étkeztetésű gyermekek étrendjének összeállításáról is szólt, Szatmári János mesterséf pedig az egészséges ételek készítéséről beszélt előadásában, majd gyakorlatban is bemutatta, hogyan lehet egészséges egy tízórai vagy uzsonna is.

A városban a bölcsődéstől az iskolásokon át a nyugdíjas korosztályig főznek a köz-étkeztetési konyhákon, így ezen a szakmai továbbképzésen naprakész információkat kaphattak munkájukhoz az élelmezésben dolgozók, hiszen egyre nő a speciális étkezést kérő – pl. glutén-, tej- és tojásmentes – gyermeknek és felnőttnek a száma is.

Az ő részükre otthon is speciális étrend kell, ennek az öszszeállításában is tudnak segítséget nyújtani a szülőknek az EFI-LEK munkatársai, akiket a kórház földszintjén lévő irodában lehet megtalálni.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »