Decemberben még hatvan idős költözhet a Vízpart körúti otthonba

Kép: iSzolnok

Már évek óta húzódott a Vízpart körúti idősotthon ügye. Az azt működtető vállalkozó “veszett el”, ott hagyva a félkész új épületszárnyat is. Szolnok város átvette az intézményt, aztán szép lassan az épületek tulajdonjogát is.

A félbehagyott szárny júniusban szakemberek keze alá került és hatvan új férőhely kialakításába fogtak. A nagyjából szerkezetkész épület külső szigetelése készen, kicserélték az ajtókat, ablakokat, a belső munkáknál tartanak: vezetékek, csövek, hideg-meleg burkolás az “étlap”..

Ide látogatott Szalay Ferenc polgármester és Rezák László, a körzet képviselője a szolnoki képviselő testületben.

Kép: iSzolnok

-Egy és kétágyas szobákat alakítanak ki, a hozzájuk tartozó kényelmi elemekkel. Nagyjából kétszázmilliót kóstált az épület, most körülbelül négyszáz millióba kerül a befejezés, amihez kiadásban a bútorok megvásárlása még hozzá számolandó – mondta a polgármester.

Azt is elmondta, hogy az idős kort megérők száma örvendetesen nő, de ha magukra maradnak, akkor ilyen intézményekre ezután még inkább szükség lesz. Szolnokon előre gondolkodnak. Nem csupán fölújítják, korszerűsítik a meglévő épületeket, de újabb férőhelyek kialakításán munkálkodnak. Köztük olyanokon is, amelyek a jelenleginél is emeltebb szintű ellátást adhatnak azoknak, akik azt képesek megfizetni.

A Vízpart körúti idős otthon új szárnyát decemberben adják át, hogy a már jelentkező jövendő lakók mihamar beköltözhessenek.

iSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

A rezsicsökkentés nem ütközik az uniós jogba

Magyarország sikeresen megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal folytatott vitában. Az Európai Bíróság fennmaradt kifogása a rendszerhasználati díjakat megállapító hivatali döntéseket követő hatékony jogorvoslati

Tovább »

Egyre több SZEM „figyel” Karcagon

A karcagi polgárőrök rendszeresen járőröznek a város kül- és belterületén. A polgárőrökkel már egyre több középiskolást is láthatunk, akik a közösségi szolgálat kötelező óráit töltik

Tovább »

Elhunyt a karcagi származású festőművész

Életének 85. évében, hétfőn elhunyt Kátai Mihály György Munkácsy-díjas festőművész, tűzzománc-készítő, szobrász, keramikus, író – közölte a művész felesége, Kátainé Szilvay Ingrid. Kátai Mihály György

Tovább »