Boka volt a nyomravezető

Kép: police.hu

Boka, a két éves rendőrkutya egészen a gyanúsítottak szobájáig vezette a nyomozókat Szolnokon.

Egy szolnoki betörésről érkezett bejelentés 2019. augusztus 4-én délután a rendőrségre. A bejelentő elmondta, hogy a szolnoki szálló egyik épületében – amelyet raktárnak használnak – kutatási nyomokat vett észre, és több dolog is hiányzik. A rendőrök megállapították, hogy ismeretlenek az egyik helyiség erkélyén keresztül másztak be az épületbe, majd onnan műszaki cikkeket, hősugárzót, hangfalakat és szeszes italt vittek el. A lopással közel egymillió forintos kárt okoztak. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül a helyszínre érkezett Kutich József rendőr főtörzszászlós és társa Boka, a két éves nyomkövető kutya is.

Boka a szálló egyik épületéhez vezette a nyomozókat. Ahhoz a szobához, ahol a bűncselekmény elkövetésével meglapozottan gyanúsítható férfiak tartózkodtak. A szekrényekből és bőröndökből előkerültek a lopott holmik. A rendőrök az ott lakó 29 éves férfit és 35 éves társát előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A férfiak elismerték tettüket.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a szolnoki tartózkodási helyű Cs. György és M. László ellen.  

police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »