Boka volt a nyomravezető

Boka, a két éves rendőrkutya egészen a gyanúsítottak szobájáig vezette a nyomozókat Szolnokon.

Egy szolnoki betörésről érkezett bejelentés 2019. augusztus 4-én délután a rendőrségre. A bejelentő elmondta, hogy a szolnoki szálló egyik épületében – amelyet raktárnak használnak – kutatási nyomokat vett észre, és több dolog is hiányzik. A rendőrök megállapították, hogy ismeretlenek az egyik helyiség erkélyén keresztül másztak be az épületbe, majd onnan műszaki cikkeket, hősugárzót, hangfalakat és szeszes italt vittek el. A lopással közel egymillió forintos kárt okoztak. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül a helyszínre érkezett Kutich József rendőr főtörzszászlós és társa Boka, a két éves nyomkövető kutya is.

Boka a szálló egyik épületéhez vezette a nyomozókat. Ahhoz a szobához, ahol a bűncselekmény elkövetésével meglapozottan gyanúsítható férfiak tartózkodtak. A szekrényekből és bőröndökből előkerültek a lopott holmik. A rendőrök az ott lakó 29 éves férfit és 35 éves társát előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A férfiak elismerték tettüket.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a szolnoki tartózkodási helyű Cs. György és M. László ellen.  

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights