Az idén negyven vasútállomást tesznek rendbe Debrecen térségében

Az idén negyven vasútállomást tesznek rendbe Debrecen térségében – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a MÁV öt vidéki területi igazgatósága saját régiójában, saját munkaerő bevonásával, üzemeltetési forrás felhasználásával koncentrált karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítását végzi a nagy volumenű „50 megújuló állomás” elnevezésű komplex karbantartási programon túl.

A MÁV részletezi, hogy megújulnak az utasforgalmi területek esztétikailag, az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése, a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése, az érintett állomásokon megújultak a kerékpártárolók is.

Az állomások esztétikai megújítása idén márciusban kezdődött a térségben, június végéig 18 állomás munkálatai fejeződtek be összesen 10 000 munkaórában.

Tiszafüred és Poroszló állomások utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen fog megtörténni, míg további húsz állomáson és megállóhelyen a MÁV munkavállalói november végére készülnek el a karbantartási feladatokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megszépült állomásokon az utasok jobban vigyáznak a környezetre – írja a közleményben a MÁV.

A legjelentősebb változásokon Debrecen állomás esett át, ahol megújult a mosdó, illetve szeptemberben megnyílik egy családi váróterem, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli. Az utascsarnokban növényeket ültettek, interaktív mini kiállítást rendeztek, várótermi padokat helyeztek ki.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights