Szolnok: júliusban nincs „üres” hétvége a Hild téren

Bizony nem lesz, mert minden hétvégére jut valamilyen szórakoztató rendezvény. Itt van mindjárt az előttünk álló hétvége, ami a Tisza-parti nyár nevet kapta és amelyen fontos program lesz a tizedik emlékkoncert.

Emlékkoncert, amit az egykori zenész László Béla álmodott meg és immár tizedszer hozza tető alá. Ez már tíz esztendeje az égi zenekarba átvonult, egykori szolnoki zenészek előtti tisztelgés. Pénteken és szombaton huszonegy formáció lép (két) színpadra és mindegyiküknek akad olyan tagja, aki Szolnokhoz kötődik. Két színpadon is szól majd a rock, a funky vagy a jazz. Mindez természetesen ingyenesen látogatható, ahogyan az Agórában már megnyílt fotókiállítás vagy a rock relikviákat bemutató vernisszázs.

Július 20-án a már megszokott motoros fölvonulás mozgatja meg a levegőt a városban, mellé a téren motorosleányok szépségversenye, kaszkadőr bemutató és persze zene és zene a nap kínálatában. Föllép a Pedrofon, múltat idéz az Origo. Külön érdekesség, hogy a már többszörösen “utolsó koncertes” Első emelet Berkes Gáborral és Kikivel Szolnokon is színpadra áll, hogy saját egykori slágereikkel szórakoztassák mai közönségüket.

Kép: iSzolnok

Egy héttel később – azaz július 26 és 27 két napján viszont már ötödször alakul gourmand-ok hangulatos helyévé a Hild tér, hiszen Séf randevún kínálnak látványt és vele ételt a szervezők meghívottai. Túl azon, hogy több házikóból is kínálnak gyomornak valót, lesznek főző bemutatók is. Mindenki szeme láttára készít majd ételt Wirgha Márk és a junior séf Molnár Bence. Na, persze, hogy a hangulathoz megfelelő zene is kell, itt a visszafogottabb dallamok már inkább jazz-ben segítik a jó étvágyat, köztük a Smart zenekar és az Oti Voice & Bass. Pénteken este a gyerekek sem maradnak porgram nélkül, hiszen a Maszk bábszínház mesejátékkal szórakoztatja a Hild térre kilátogató ifjabbakat.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights