Szemészorvos és mentőtiszt kapta a Kálmándi Mihály Díjat

A Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepséget a szolnoki önkormányzat szerdán a városháza dísztermében, ahol két kiváló szakember részesült elismerésben. A Kálmándi Mihály Díjat azok kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

A Semmelweis napon ebben az évben is a városházán tartott ünnepség keretében adták át a kivételes szociális érzékenységéről ismert szolnoki orvosról elnevezett Kálmándi Mihály Díjat. Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlése 1994-ben alapította a díjat a városban az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végző szakemberek munkájának elismerésére.

Az egészségügyben dolgozók és pácienseik viszonya bizalmi jellegű, ami különösen fontos akkor, ha az ember egészségéről van szó. Szolnokon mi mindannyian jó kezekben vagyunk, ha egészségügyi ellátásról van szó – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédében. Kitért arra, hogy éppen ezért rendkívül fontos a dolgozók erkölcsi és anyagi elismerése is. A város lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a hozzá tartozó alapellátásban folyamatosak legyenek a fejlesztések. Példaként hozta a már felújított Zagyvaparti és Móra úti rendelőt, a Széchenyi rendelő jelenleg is zajló modernizálását és a Temető úti rendelő tervezett újjáépítését. Szólt a megyei kórház közel 14 milliárdos fejlesztéséről, a rendelőintézet 300 milliós eszközbeszerzéséről is. A polgármester végül köszönetet mondott az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért.

Ebben az esztendőben az elismerést Dr. Balla Erzsébet- felnőtt- és gyermekszemész főorvos és Zajacz László mentőtiszt vehette át Szalay Ferenctől, ezt követően a Tarsoly együttes műsorát élvezhették a jelenlévők.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights