Semmelweis nap Karcagon

A Semmelweis nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Déli temetőben megkoszorúzta Kátai Gábor síremlékét.

A Semmelweis nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai,a Karcag Városi Önkormányzat nevében Kovács Szilvia alpolgármester és Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, továbbá F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Déli temetőben megkoszorúzta Kátai Gábor síremlékét. Ezután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepségen fellépett a Kátai Medi-Song Kórus, dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgató megemlékezett az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról. Dr. Suba László, az ÁEEK Észak-alföldi térségi igazgatója, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Nagyné László Erzsébet főigazgató mondott ünnepi köszöntőt a kórház egykori és jelenlegi dolgozóinak, majd jutalmakat, elismeréseket adtak át.

A Kátai emlékplakettet dr. Szatmári Sándor főorvos kapta, ötvenen vehettek át igazgató testületi oklevelet és 20-30-40 éves jubileumi jutalmat, s itt adtak át főorvosi kinevezést is. Azokat is köszöntötték, akik a közelmúltban megyei vagy országos szakmai elismerésben részesültek. Az ünnepség után a térség polgármestereinek a főigazgató mutatta be milyen felújítások voltak az elmúlt időszakban a kórházban. A délután kerti partival folytatódott, ahol osztályok közötti főzőverseny, kutya ügyességi bemutató, aszfaltrajzverseny, lufi-hajtogatás is várta a dolgozók gyerekeit.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights