Pénzbüntetést kért a koreai ügyészség Kenderesire

A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy 3 millió koreai wonra büntessék Kenderesi Tamást szexuális zaklatás miatt – közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Ez forintban kifejezve 740 ezer forint körül van.

Kvangdzsu, 2019. július 24. Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. MTI/Kovács Tamás
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki, miután egy helyi éjszakai bárban dolgozó 18 éves nő feljelentést tett szexuális zaklatás vádjával. A magyar úszó elismerte, hogy hozzáért a nőhöz, de a szexuális zaklatás vádját határozottan visszautasította.

A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy a riói olimpián bronzérmes Kenderesit kihallgatták, majd szabadon engedték, és visszatért az sportolók falujába, de nem hagyhatta el az országot.

A helyi ügyészség közlése szerint Kenderesi a 3 millió wonos büntetést már be is fizette, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra.

A Magyar Úszószövetség szerint várhatóan fegyelmi eljárás indul majd az úszó ellen.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights