Óriási magyar sikerek a világversenyeken

Világbajnoki címet nyert Hosszú Katinka 200 méteres vegyes úszásban, ez már a 8. vb-aranya nagy medencében. Ő az első nő, aki egy versenyszámot sorozatban 4 világbajnokságon is meg tudott nyerni. Ráadásul – mindenki tudja – hogy Hosszú Katinka egy magánéleti válság után, új edzővel készül. A mai eredmény azt mutatja, hogy visszajutott a csúcsra. Jövőre, a tokiói olimpián is újra bajnok lehet – közölte az M1.

Katinkának ez már a 8. világbajnoki címe nagy medencében, és ami fontos, hogy az első vb-arany az új edzővel, a magánéleti válság utáni időszakból.

Minden aranynak megvan a saját története

Minden aranynak – a mostaninak kiváltképpen – és minden versenyszámnak megvan a saját kis története. Annak, aki leúszta a távot, aki dolgozott érte kemény története van.  Nagyon örülök, hogy sikerült ideérnem idén – mondta Hosszú Katinka.

A magyar úszóklasszis immáron nyolcszoros világbajnok. Az első aranyérmét kereken 10 éve Rómában szerezte 400 vegyesen, 2013-ban, aztán Barcelonában már a 200 vegyest is megnyerte.

Aztán sorrendben Kazanyban és Budapesten, most pedig Kvandzsuban sem talált legyőzőre. Azaz 6 éve egyeduralkodó a 200 méteres távon. Ő az úszósport első női versenyzője, aki ugyanabban a számban sorozatban négy világbajnoki címet nyert. A nők közül nála csak az amerikai Katie Ledeki eredményesebb.

10 VB-arannyal Hosszú az örök rangsorban most az ötödik legeredményesebb úszó és ahogy fogalmazott: ennek a mostani aranynak

az értékét növeli az elmúlt egy év valamennyi megpróbáltatása.

A junior korú női kézilabdázók megörvendeztettek minket egy EB-arannyal

Golovin Vlagyimir együttese magabiztosan nyerte meg a győri rendezésű korosztályos Európa-bajnokságot. Kácsor Grétáék a fináléban 27-20-ra verték Hollandiát, ezzel Magyarország első EB-aranyát szállítva.

Sőt óriási élménnyel ajándékoznak meg minket vívóink is a budapesti vívó VB-n.Csütörtökön Szatmári András ezüstérmet szerzett a kardozók egyéni versenyében, világbajnoki aranyérmet szerzett a mindössze 21 éves párbajtőröző Siklósi Gergely.

Végül vasárnap a férfi kardcsapat zárt ezüstérmesként.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights