Nem csitul az ellenzéki háborúskodás Szolnokon

Több olyan megyeszékhely van, ahol vitáznak az összefogásról az ellenzéki pártok, de Szolnokon még a megszokottnál is kaotikusabb a helyzet: az egyik oldalon állnak a baloldali pártok és a Jobbik helyi szervezete, az ellenfél pedig a Jobbik országos vezetése, illetve a Momentum. Vannak, akik már itt is előválasztást szeretnének – közölte az M1 Híradója.

Abba kell hagyni az ellenzéki marakodást” – erről beszélt Lukácsi Katalin az ATV műsorában azután, hogy hétfőn hivatalosan is bejelentette indulását a szolnoki polgármester-választáson. Bejelentésével egy időben ugyanakkor a helyi MSZP és Jobbik elnöke feljelentést tett ellene a szolnoki ügyészségen.

A 24.hu információi szerint azért, mert a Márki-Zay Péter mozgalmában tevékenykedő politikus szerintük nem jogosult arra, hogy a „Szolnoki Többség” nevet használja az internetes oldalakon. Lukácsi Katalin úgy reagált, hogy áll elébe a vizsgálatnak.


Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke szerint a lényeg az, hogy egység legyen Szolnokon. Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan ki kivel van. Az ellenzéki pártok kettészakadásáért ráadásul többen épp a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalmat okolják.

Sajtóhírek szerint a pártok decemberi egyezsége alapján az MSZP-s Radócz Zoltánnak kellene indulnia, csakhogy a háttérben többen is Lukácsi Katalint támogatják. Közben úgy tudni, a jobbikos Csikós Attila is polgármesteri ambíciókat dédelgetett, de mögé egyetlen baloldali párt sem sorakozott fel, ezért végül visszalépett.

Lukácsi Katalin az ATV-ben azt mondta, hogy épp a helyi viszályok miatt döntött így Csikós Attila. Ugyanebben a műsorban az MSZP-s Kunhalmi Ágnes pedig arról beszélt, hogy „a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak segítenie kellene az összefogást, nem pedig akadályozni.” Úgy fogalmazott, hogy „ami most Szolnokon zajlik, az az ellenzéki szavazók szembeköpése.”

Kedden közben a helyi alapszervezetek, köztük a jobbikosok leszögezték, hogy nem hajlandók elfogadni Lukácsi Katalin jelöltségét, helyette az MSZP-s Radócz Zoltán polgármesteri jelöltségét támogatják és előválasztást szorgalmaznak. Egyebek mellett azzal érveltek, hogy Lukácsi Katalin nem szolnoki kötődésű, így – mint fogalmaztak – nem képes nyerni és polgármester lenni.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights