Megelőzés a strandokon

Kép: police.hu

A strandokon előforduló lopások megelőzése érdekében figyelemfelhívó tájékoztatókat osztottak a rendőrök a szolnoki fürdőhelyeken.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az elmúlt héten a szolnoki Liget termálstrand és Élményfürdőben, valamint a napokban megnyílt szabadstrandon jártak. A rendőrség néhány hasznos bűnmegelőzési tanáccsal szeretné segíteni a nyári strandlopások elkerülését. Ennek érdekében a szakemberek felhívták a fürdőzők figyelmét a nyár veszélyeire, különös tekintettel a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére.

A rendőrök a szórólapokat mindkét strandon több helyre is kihelyezték, és a fürdő vendégeinek is átadták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásokat fogalmaz meg a strandokon történő lopások megelőzésére, hiszen a védekezés legjobb módszere a megelőzés.  

  • A parkoló autókban ne hagyjanak látható helyen táskát, értéket, azokat inkább a csomagtartóban helyezzék el!
  • A táskára terített törölköző nem védi meg értékeiket. Használják az értékmegőrzőket!
  • A csomagokra felváltva vigyázzanak! Jó módszer az is (kölcsönös szimpátia esetén), ha a szomszédos strandolókat kérik meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni!
  • Ne vigyenek magukkal nagyobb mennyiségű készpénzt!
  • Ne viseljenek olyan ékszert vagy karórát, amit a vízbemenetel előtt le kell venniük! A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat egyszerűen csak hagyják otthon!
  • Szerezzenek be olyan tokot, tasakot, ami vízhatlan! Pénzüket, egyéb értékeiket, így magukkal tudják vinni akár a vízbe is.

Amennyiben jogsértés áldozatává válnak, forduljanak a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán!

police.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

A napsütést felhők zavarhatják meg

Kedden a napsütést északkeleten kevesebb, máshol több felhő zavarhatja meg, de számottevő csapadék sehol sem várható.  A déli tájakon megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban 6 és

Tovább »

Egyre több az ittas vezető

Egy kisújszállási lakos közlekedett személygépkocsival Berekfürdő külterületén 2020. július 12-én 4 óra körül, amikor a járműve megcsúszott a nedves útfelületen, és egy közúti közlekedési jelzőtáblát

Tovább »

Lódarazsak a festőnő házában

Lódarazsak lepték el az ágyneműtartót egy karcagi családi házban. A lódarazsak annyira jól érezték magukat a karcagi családnál, hogy az ágyneműtartóba költöztették a kaptárukat. A

Tovább »