Két napos útzár lesz a 4-es főúton jövő héttől

Kétnapos teljes útzár lesz július 8-14 között a munkálatok miatt a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán. Ekkor a teljes forgalmat Szolnok belvárosán keresztül vezetik át.


Tisztelt Közlekedők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4. számú Budapest – Debrecen – Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 8-14. között (28. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

A 28. hét folyamán az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében a műtárgy északi oldalán lévő gyalogjárda felújítása miatt kizárólag a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak kell munkavégzésre számítania. A kivitelezési munkálatok július 8-12. között (hétköznap) a tervezési szakasz kezdete (Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője) és a tengelysúly mérő kapuzat közötti 1,4 kilométer hosszúságú szakaszon az aszfaltburkolat felújításával folytatódnak. A munkavégzés időtartama alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. Különösen a reggeli órákban kell időszakos torlódásokra számítania a közlekedőknek. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

A kivitelezési technológia összetettsége miatt előreláthatólag 2019. július 13. (szombat) 06.00 órától 2019. július 14. (vasárnap) 20.00 óráig a 4. számú főút felújítással érintett szakasza (a Tószegi út és a Kertész úti különszintű csomópontok között) teljes szélességben lezárásra kerül a mellékelt átnézeti térkép szerint.

A főút forgalma – egyéb alternatív terelő útvonal hiányában – a megyeszékhely lakott területen belüli országos és helyi közútjaira kerül átterelésre. Hangsúlyozzuk, hogy a nemzetközi, a térségi és a helyi forgalom számára a Tisza folyón történő átkelés kizárólag a városi Tisza-hídon lesz lehetséges.

A teljes útzár miatt az alábbi terelő útvonal került kijelölésre: 4-442. számú főutak különszintű csomópontja – Kertész utcai körforgalmú csomópont – városi Tisza-híd – Szabadság tér – Szolnok Ispán körút – Várkonyi tér – Szántó körút – 32. számú főút (Mátyás király út – Nagy Imre körút) – 402. számú főút (József Attila utca – Temető utca – Tószegi út) – 4-402. számú főutak különszintű csomópontja. A főút lezárása miatt a terelő útvonalon, valamint az egyéb belvárosi helyi közúthálózaton (Ady Endre utca, József Attila utca, Baross Gábor utca stb.) – beleértve a jelzőlámpás csomópontokat is – forgalmi rend változásokra kell számítani. A főbb döntési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a 4. számú főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város hétvégi járműforgalmának várható nagyságára, a teljes szélességű lezárás időtartama alatt Szolnok Megyei Jogú Város lakott területén lévő közutakon jelentős torlódásokra kell számítani. Felhívjuk a város és az agglomeráció lakosságának figyelmét, hogy a hétvégi időszakban lehetőség szerint kerüljék a személygépjárművel való közlekedést a megyeszékhelyen! A főút teljes szélességű lezárása miatt a tranzit forgalom részére alternatív útvonalak (M3-M35-42, ill. M5-44-47-42, M5-M43) választását javasoljuk. A teljes útzár a fővárost elkerülő gyorsforgalmi hálózaton (M0) és a román határállomás (Ártánd) közelében is elő fogjuk jelezni.

Az építés ütemezéséről, az ideiglenesen bevezetett forgalmi rend változásairól folyamatos tájékoztatást adunk.

Tekintettel a munkálatok kiemelt jelentőségére, kérjük a Tisztelt Közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelemmel történő közlekedését!

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága
5000 Szolnok, Petőfi Sándor u. 7-11.
Tel.: +36 (56) 819-440; +36 (30) 840-94-40
Fax: + 36 (56) 819-449
E-mail: info@szolnok.kozut.hu; ugyelet@szolnok.kozut.hu
Weboldal: www.kozut.hu

iSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »