Jelentős tűzesetekkel és balesetekkel indult a hét

Hétfőn és kedden több tűzesettel, illetve műszaki mentéssel birkóztak meg a megye tűzoltói. Egyes helyszíneken az állampolgárok gyors helyzetfelismerése is kellett ahhoz, hogy jelentős károk ne keletkezzenek.

Egy nyerges vontató motorterében keletkezett tűz hétfő reggel a 4-es számú főúton, Kisújszállás külterületén. A jármű levegőszűrője kapott lángra, illetve körülötte műanyag burkolatok olvadtak meg. A tüzet a sofőr egy szabadnapos tűzoltó segítségével megfékezte. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, illetve egy vízsugárral az izzást megszüntették. A kamion göngyöleg árut szállított, a tűz a rakományra nem terjedt át.

Mikrobuszra dőlt egy fűzfa hétfő délután Jászberényben, a Szelei úton. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik dugólétra, mentőkötél és motoros fűrész használatával szüntették meg a problémát.

Egy főépülettel egybeépített helyiségben gyulladtak ki használati tárgyak, valamint az ajtó hétfő délután Jászkiséren, a Kinizsi utcában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a lakók a lángokat elfojtották, így az egység az izzást és füstölést egy vízsugárral megszüntette, majd hőkamerával méréseket végzett. A tűz más épületrészt nem érintett. Az ingatlanban összesen hatan laknak, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Két nyerges vontató ütközött össze kedd délután a 44-es számú főúton, Kunszentmártonnál. A kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik az egyik sofőrt feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. A helyszínre mentők is érkeztek.

Egy nyerges vontató rakománya kapott lángra kedd délután a 4-es számú főúton, Kenderes külterületén. A jármű lakberendezési tárgyakat szállított. A karcagi, a szolnoki és a püspökladányi hivatásos, valamint a kisújszállási és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három víz- és egy habsugárral, illetve kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűz miatt károsodott a vontató utastere, valamint a pótkocsi alvázszerkezete. Az utómunkálatokat egy erőgép segítette, és a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.

Mindezek mellett hat kisebb szabadtéri tűz keletkezett az elmúlt két napban, melyek alapterülete nyolc és háromszáz négyzetméter között volt. Ezek közül kettő Jászberényben és Szolnokon, egy pedig Kunhegyesen, valamint Törökszentmiklóson történt, de a helyi tűzoltók mindegyik alkalommal időben megfékezték a lángokat.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights