Helyi Értéktár Bizottság

Kép: Karcag TV

A karcagi képviselő-testület is létrehozta a helyi értéktár bizottságot, melynek elnöke Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész.

A bizottság munkájában részt vesz dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója is.

Mint tőle megtudtuk, az elmúlt évek alatt sok helyi értéket vettek már fel, így a karcagi vert csipke és a karcagi kun hímzés hagyománya mellett a karcagi birkapörkölt is – ami azóta hungarikum lett – bekerült.

A város neves szülöttei közül Györffy István mellett a három jeles turkológus munkássága: dr. Mándoky Kongur István, Gaál László és Németh Gyula is felvételre került, de már azértéktárban szerepelnek városunk jeles épületei, építészeti emlékei is. Mára több helyi karcagi érték bekerült a megyei és országos értéktárakba, s a lista folyamatosan bővül.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »