Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért

A Hulladékmentes Tisza projekt keretében a The Coca-Cola Foundation – a Coca-Cola globális alapítványa – anyagi támogatást biztosít a hulladékképződés elleni védekezésre és a kitermelt anyagok újrahasznosítására.

Rekord mennyiségű hulladék halmozódott fel a kiskörei duzzasztóműhöz az elmúlt hetekben. A probléma megoldására összefogott az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Pet Kupa civil környezetvédelmi program és a Coca-Cola Company. Erről tartottak sajtótájékoztatót július 16-án Kiskörén.

Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy a vízből kiemelt, nagy mennyiségű hulladék elhelyezéséhez és válogatásához a téli kikötő rakodóterének bővítését tervezik.

A Pet Kupa szakmai vezetője, Hankó Gergely kiemelte, hogy az első alkalommal megrendezett Tisza-tavi Pet Kupa résztvevői közel 3 tonna hulladéktól mentesítette a Kiskörei-víztározót. Hangsúlyozta, hogy a szakmai programok mellett szemléletformáló kampányokat is folytatnak és a három oldalú összefogással minden eddiginél több szennyező anyagtól mentesítik majd a folyót.

Legalább 80 tonna hulladék begyűjtése és újrahasznosítása a fő célja a Hulladékmentes Tisza két éves programjának – közölte Kerekes Péter a Coca-Cola Company magyarországi igazgatója. A cég alapítványa 73 millió forinttal támogatja programot.

A sajtótájékoztató után helyszíni bejárás következett. Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights