Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért

66759982_2354739728173333_23700754820759552_o

A Hulladékmentes Tisza projekt keretében a The Coca-Cola Foundation – a Coca-Cola globális alapítványa – anyagi támogatást biztosít a hulladékképződés elleni védekezésre és a kitermelt anyagok újrahasznosítására.

Rekord mennyiségű hulladék halmozódott fel a kiskörei duzzasztóműhöz az elmúlt hetekben. A probléma megoldására összefogott az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Pet Kupa civil környezetvédelmi program és a Coca-Cola Company. Erről tartottak sajtótájékoztatót július 16-án Kiskörén.

Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy a vízből kiemelt, nagy mennyiségű hulladék elhelyezéséhez és válogatásához a téli kikötő rakodóterének bővítését tervezik.

A Pet Kupa szakmai vezetője, Hankó Gergely kiemelte, hogy az első alkalommal megrendezett Tisza-tavi Pet Kupa résztvevői közel 3 tonna hulladéktól mentesítette a Kiskörei-víztározót. Hangsúlyozta, hogy a szakmai programok mellett szemléletformáló kampányokat is folytatnak és a három oldalú összefogással minden eddiginél több szennyező anyagtól mentesítik majd a folyót.

Legalább 80 tonna hulladék begyűjtése és újrahasznosítása a fő célja a Hulladékmentes Tisza két éves programjának – közölte Kerekes Péter a Coca-Cola Company magyarországi igazgatója. A cég alapítványa 73 millió forinttal támogatja programot.

A sajtótájékoztató után helyszíni bejárás következett. Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »