Erős aszfaltburkolatot kapott a 4-es elkerülője

Sokan féltek a mögöttünk hagyott hétvége forgalmától, s ez bizony nem volt alaptalan. Az ország egyik legforgalmasabb útjának teljes forgalmát Szolnokon keresztül terelték át, miután a Magyar Közút folytatta a szolnoki elkerülő szakasz felújítását.

Forgalmi dugó volt is, ám alighanem minden várakozás ellenére nem vált közlekedhetetlenné Szolnok. Ebben pedig nagy szerepe volt a szolnokiaknak, akik közül nagyon sokan nem ültek autóba ezen a hétvégén a felhívások hatására.

Litkei Bálint, a Magyar Közút megyei igazgatóságának osztályvezetője az iSzolnoknak még hétvégén elmondta, hogy a városba irányított gépjárműforgalom szombaton 11 órától növekedett meg, és okozott forgalmi dugót – elsősorban a Szabadság téri bekötő utaknál, a helikopteres körforgalom útjainál és a városba bevezető külső útszakaszokon. Ugyanakkor késő délutánra jelentősen kevesebb autó haladt át Szolnokon.

Vasárnap reggel minimálisra csökkent a kamionforgalom. A délelőtti órákban Budapest felől alig érkezett gépjármű az elterelés irányába. Délutánra hosszabb-rövidebb időszakokra ismét feltorlódtak a gépjárművek, a bevezető szakaszokon akár egy órás várakozással is számolni kellett. 

Litkei Bálint szólt arról is, hogy a 4-es főút felújított szakasza erősebb, vastagabb aszfaltburkolatot kapott.

– A felső réteg speciális aszfaltkeverékből készült, melyet kimondottan az ilyen nagy, autópálya-szintű forgalmat bonyolító utakra fejlesztettek ki. – tette hozzá az osztályvezető.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights