EFI-LEK továbbképzés Karcagon

Kép: Karcag TV

A Kátai Gábor Kórház EFI-LEk irodája továbbképzést tartott a Lovagi Udvarban a város közétkeztetésben dolgozói számára.

Mint Faar Nóra Veronika irodavezetőtől megtudtuk, Sréderné Szűcs Erika, a JNSZ MKH népegészségügyi főosztály munkatársa a közétkeztetés jogi hátteréről, Sántáné Antal Mária, a kórház diatetikusa a kiemelt táplálkozási tényezőkről és a speciális étkeztetésű gyermekek étrendjének összeállításáról is szólt, Szatmári János mesterséf pedig az egészséges ételek készítéséről beszélt előadásában, majd gyakorlatban is bemutatta hogyan lehet egészséges egy tízórai, vagy uzsonna is.

A városban a bölcsődéstől az iskolásokon át a nyugdíjas korosztályig főznek a közétkeztetési konyhákon, így ezen a szakmai továbbképzésen naprakész információkat kaphattak munkájukhoz a konyha és élelmezésben dolgozók, hiszen egyre nő a speciális étkezést kérő – pl. glutén-, tej- és tojásmentes – gyermek és felnőtt is. Az ő részükre otthon is speciális étrend kell, ennek az összeállításában is tud segítséget nyújtani a szülőknek az EFI-LEK munkatársai, akiket a kórház földszintjén lévő irodában lehet megtalálni.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »