A Tisza-tónál is folytatódik a szúnyoggyérítés

A turisztikailag kiemelten fontos területeken, mint a Balaton, a Tisza-tó a Fertő-tó, illetve a Csepel-szigeten, Dunaújvárosban és Szekszárdon is gyérítik a szúnyogokat a napokban.

Az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra volt szükség – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. A heves esőzések ideálisak a szúnyogok számára a szaporodáshoz, a száraz, meleg nyári napokon a tenyészőhelyeik kiszáradnak. 

Sokat tehetünk mi magunk is a szúnyogok ellen, ha minden olyan cserepet vagy vizes területet felszámolunk a környéken, ahol megbújhatnak a szúnyogok és kikelhetnek. A fejlett vérszívók víz nélkül nem maradnak sokáig életben. A megfelelő szúnyogirtó krémek, spray-k is segítenek, a vízparton kétségtelen, hogy sokat számít a szervezett szúnyogirtás.

Múlt héten a Szigetközben, Baranya és Somogy megyében, Baja, Mohács, Komárom környékén, a Velencei-tónál, a fővárosban és Szolnok térségében gyérítették a szúnyogokat. Az Észak-Dunántúlon, az Alföldön és Észak-Magyarországon sok, korábban nem kezelt településen is voltak beavatkozások – ismertette. Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra – írta a helyettes szóvivő.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights