A német nyelv miatt is népszerű a szolnoki iskola

Jó pár esztendeje komoly gond a szülők számára, ha az iskolai időszak véget ér. Az apróbb nebulóknak is öröm a nyár, de a szülők segítség nélkül nehezen tudják megoldani a felügyeletet. A nyári táborok részben legalább megadják ezt a segítséget. A Rákóczi úti iskola Szolnokon a német nyelvi tábor játékos egy hetét kínálta az idén is.

-Az iskolánkban már harmincnégy éve oktatjuk a német nyelvet, ez lett többek között a névjegyünk – mondja Töreki András igazgató. – No meg sakkpalota-program, ami Polgár Judittól származik és ami ennek a fantasztikus játéknak a logikáját, stratégiáját alkalmazza az oktatásban.

Töreki András, a szolnoki Rákóczi úti iskola igazgatója. (Kép: iSzolnok)

(Polgár Judit – aki még csak 42 esztendős -, aki úgy nőtt föl, hogy csak fiú és férfi versenyeken indult, aki az egyesített világranglistán nyolcadik volt és aki számtalan férfi világbajnokot páholt el a hatvannégy kockán. Polgár Judit máig az egyetlen nő, aki a sakktáblán kivívta a valódi egyenlőséget a férfiak között. A férfiak sakkválogatottjának szövetségi kapitány is volt!)

-Az idei német nyelvi táborunkra negyvenen jelentkeztek, igyekeztünk elmélyíteni a tanévben megszerzett tudást, de mellé bőven volt játékos, érdekes program. Maga a “nyelvelés” is sokkal oldottabb formában történt, mint a tanórákon.

Most éppen az iskola nyári csinosítása folyik, az udvari street work out pálya érthetően üres. A hátsó udvar várja, hogy egyszer majd kedvezően bírálják el az iskola tornaterem-pályázatát. Ott volna a legjobb helye…

-Két új első osztályunk indul a következő tanévben, negyvenöten lesznek, összesen négyszáz diákunk kezd szeptemberben. Elsőseink kétharmada két-tannyelvű osztályban kezd, egyharmaduk a sakkpalota programban vesz részt. Örömmel mondom, hogy iskolánk népszerű a városban a gyerekek és a szülők között is, nincs gondunk a létszámmal. Gondolom, hogy a családvédelmi intézkedések meglátszanak majd néhány év múlva a jelentkezők számában is – mondja búcsúzóul Töreki András igazgató úr.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights