Több baleset is történt a hosszú hétvégén

A közlekedési balesetek voltak jellemzőek a pünkösdi hosszú hétvégén megyénkben. Szolnokon két olyan esemény is történt, ahol kettőnél több jármű volt érintett. Egyéb tekintetben a szabadtéri tüzek voltak jellemzőek.

Egy kőzúzalékot szállító teherautó és egy személygépkocsi karambolozott péntek délelőtt Mezőhék külterületén. A baleset következtében a tehergépjármű árokba borult és üzemanyag folyt belőle, illetve egy távközlési oszlop is megrongálódott. A mezőtúri hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett áramtalanították a járműveket, illetve felitatták a kifolyt üzemanyagot. A helyszínre mentők is érkeztek.

Egy meghasadt tölgyfa járműveket és gyalogosforgalmat veszélyeztetett péntek délelőtt Jászberény külterületén. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és gépezetes tolólétra segítségével számolták fel a problémát.

Három gépkocsi ütközött össze péntek délután a 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán. A szolnoki hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították, illetve a helyszín biztosításában működtek közre. A helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.

Szintén három jármű rohant egymásba Szolnokon, az Ispán körúton szombat délelőtt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói teljes útzár mellett áramtalanították a járműveket. A káresetnél a mentők is jelen voltak.

Füstölt egy személygépkocsi szombat délelőtt Szolnokon, a Tiszaligetben. A helyszínen lévők több porral oltó készülékkel is beavatkoztak, így a szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére lángok már nem voltak. Az egység hőkamerás mérései több száz Celsius-fokos hőmérsékletet mutattak ki, ezért a visszahűtést egy vízsugárral végezték el.

Két személygépkocsi ütközött össze a 33-as számú főúton, Tiszafüred külterületén vasárnap délelőtt. Az egyik jármű árokba csapódott, tetejére borult és üzemanyag is szivárgott belőle. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók a járművet és környezetét teljes útzár mellett egy vízsugárral hűtötték, majd kerekeire állították és áramtalanították az autót. A helyszínre mentők is érkeztek.

Kidőlt egy családi ház falából egy öt méteres szakasz vasárnap délután Kunhegyesen, a Szigligeti utcában. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították, majd körbekordonozták az épületet, valamint négy gázpalackot és egyéb vagyontárgyakat vittek ki onnan. A házban összesen öt ember lakik életvitelszerűen, közülük ketten rokonoknál, hárman pedig egy önkormányzati szálláson helyezkedtek el.

A fenti káresemények mellett öt kisebb szabadtéri tűz történt a hosszú hétvégén, ebből három Szolnokon, egy-egy pedig Jászalsószentgyörgyön és Jászapátiban. A tűz sehol sem okozott károkat, a tűzoltók minden helyszínre időben érkeztek.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights