Tíz kilométerrel közelebb a fővároshoz Szolnok

Az m4-es autóút újabb szakaszát adták át a forgalomnak kedden délben. A Cegléd Üdülő úti csomóponttól az Abony nyugati csomópontig kétszáz méter híján 11 kilométeres kétszer két sávos út megint kicsit közelebb hozza Budapestet a térséghez, köztük Szolnokhoz is. Tudja ennek fontosságát Cegléd, Abony, de Szolnok önkormányzata is, nem véletlenül képviseltették magukat a kis, de annál forróbb kedd déli ünnepségen, ahol a szalagátvágás is megtörtént. Az úttestet délután öt órától már használhatják majd az autósok, motorosok.

Kép: iSzolnok

Mosóczi László államtitkár néhány műszaki adatot is megosztott a jelenlévőkkel. A rövidebb szakaszon elkészült egy aluljáró, mindkét oldalon vannak pihenőhelyek, a ceglédi ipari park új módon közelíthető meg. Ennek során kétszázhetvenezer köbméter földet mozgattak meg, tizenhatezer négyzetméter aszfaltot építettek be, majd’ húszezer cserjét és kétszáz fát ültettek az egyik szakaszon.

Kép: iSzolnok

A másikon, a hosszabb, hat kilométeres úton két aluljárót és egy felüljárót korszerűsítettek, 300 méter zajvédő fal épült, tizenhárom ezer négyzetméter aszfaltot dolgoztak föl és hetvenöt ezer cserjét ültettek el.

Egy kicsit megint gyorsabban lehet majd Szolnokról a fővárosba jutni, de a Tápióság is jobban megközelíthető lett. A megengedett sebesség 110 km/ óra.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights