Tiszafüred döntött: nem kér az illegális migrációból

EP-választás 2019 - Eredménygrafikon - Tiszafüred

Május 26-án nemcsak Európa, Magyarország, de Tiszafüred is döntött a jövőjéről. Az emberek a Tisza-tó partján is véleményt mondtak az elmúlt öt esztendő uniós politikájáról.

Tiszafüreden is a kormánypártok listáját, Orbán Viktor miniszterelnök programját támogatták a legtöbben. A szavazásra jogosultak 37,23%-a járult az urnákhoz. Ez azt jelenti, hogy a városban összesen 3425-en éltek szavazati jogukkal. Ez az arány szinte teljes mértékben megegyezik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei részvételi adatokkal.

A tiszafüredi eredmények grafikonja. Kép: valasztas.hu

A szavazók több mint fele, 51,07%-a támogatta a kormánypártok migrációellenes, európai változást sürgető programját. Ez pontosan 1740 voksot jelent Tiszafüreden, ami nagyjából egyezik az országos tendenciával. A második helyen az ország legmegosztóbb politikusa által fémjelzett Demokratikus Koalíció futott be, a tiszafüredi választók 18,9%-a látott fantáziát a Gyurcsány-pártban. Mindössze 309 voks érkezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom listájára, mellyel a párt a 10%-os lélektani határ alatt maradt. Kevéssel lemaradva a Momentum és az MSZP-Párbeszéd összefogás produkált még említésre méltó szereplést.

Jól láthatóan nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága Tiszafüreden az előző uniós választáshoz képest. A város lakossága nem kér a migrációból és nem ért egyet az Európai Unió vezetése által képviselt politikával. Eközben az ellenzék tovább aprózódik. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártja megelőzte az MSZP-Párbeszéd szövetséget, sőt háromszor akkora népszerűségnek örvend.

A bal oldali pártokkal karöltve halad a teljes leépülés felé a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Kijelenthető, hogy a szavazók Tiszafüreden is beárazták a párt balra tolódását. Árulkodó adat, hogy Tiszafüreden a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd együttes támogatottsága sem éri el a DK eredményét.

Miközben a kormánypártok sikeresen növelték szavazótáborukat, addig az ellenzéki oldal szereplői karöltve robognak tovább lefelé a lejtőn. Úgy tűnik, a Jobbik és az MSZP háza táján teljes a kilátástalanság.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

A napsütést felhők zavarhatják meg

Kedden a napsütést északkeleten kevesebb, máshol több felhő zavarhatja meg, de számottevő csapadék sehol sem várható.  A déli tájakon megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban 6 és

Tovább »

Egyre több az ittas vezető

Egy kisújszállási lakos közlekedett személygépkocsival Berekfürdő külterületén 2020. július 12-én 4 óra körül, amikor a járműve megcsúszott a nedves útfelületen, és egy közúti közlekedési jelzőtáblát

Tovább »

Lódarazsak a festőnő házában

Lódarazsak lepték el az ágyneműtartót egy karcagi családi házban. A lódarazsak annyira jól érezték magukat a karcagi családnál, hogy az ágyneműtartóba költöztették a kaptárukat. A

Tovább »