Szalay: „A város a tiétek lesz hamarosan”

Természetesen nem politikai tartalmú a kijelentés, hanem Szalay Ferenc, Szolnok polgármesterének köszöntő és köszönő szavai. Mondta mindezt – a többi között – a kampuszon , ahol azokat az általános és középiskolás diákokat, no és persze fölkészítő tanáraikat köszöntötték, akik országosan is elismert eredményeket tettek az asztalra, legyen az tudomány vagy művészet.

Nagyon is eredményes munka folyik az általános iskolákban – kiválóságaikat most köszöntötték nyilvánosan először -, amit nagyszerű helytállásuk bizonyít Szolnok középiskoláiban, hiszen közülük kerülnek irigylésre méltó számban azok, akik fölsőfokú tanulmányokra nyernek fölvételt. Ez a jelentkezők közel nyolcvan százaléka!

Szalay Ferenc: “Ez a város a tiétek lesz, hogy azután tovább adjátok a stafétabotot az utánatok következőknek.” Kép: iSzolnok

Mindenki, aki gondolja, próbáljon szerencsét más városokban, de mind többen találnak vissza szülővárosukba, hiszen itt egyre több a munkahely és egyre több a lehetőség arra, hogy a tanulók leszerződjenek egy ösztöndíjra, ami a tanulásukat segíti, és végzés után, diplomával a zsebükben hazatérjenek.

Nagy Ilka és Sophie White a Magiszter iskola diákjai az országos grafikai versenyen első és harmadik díjat gyűjtöttek be. Kép: iSzolnok

A különféle versenyeken elért nagyszerű eredmények dicsérik a szorgalmas és tehetséges diákokat, de nem kevésbé a pedagógusokat és a szülőket, akik bőséggel hozzáadták a megannyi sikerhez tudásukat és szeretetüket.

-A mi városunk diákjai és pedagógusai bármilyen összevetésben megállják a helyüket, de hát így is kell lennie, hiszen övék a most felnövő diákoké a jövő, nekik építjük a várost, hogy azután átvegyék a helyünket és még jobbá tegyék az őket követő generációnak. Nyugodt szívvel mondom a sikerek láttán is, hogy elég jól állunk. Sőt! – mondta portálunknak Szalay Ferenc.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights