Pünkösdöltek a karcagi ovisok

Kép: infoKarcag

Szálljon erre a házra az Isten áldása, mint pünkösdi harmat a piros rózsára” – ezzel a mottóval várták délután a szülőket és az ovisokat pünkösdölőre a Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics krt. 19. sz. tagóvodájába.

Gulyás Ferencé intézményvezető és Kunné Nánási Mónika intézményvezető helyettes köszöntője után a Margaréta és a Katica középsős csoportok adtak táncos ünnepi műsort, melynek keretében különböző feladatokkal döntötték el, hogy ki legyen aznap a pünkösdi király és a pünkösdi királyné.

A próbát kiálló leányt és fiút pünkösdi királlyá választották, s megkoronázták őket, majd táncot roptak a tiszteletükre. Mint Kunné Nánási Mónika elmondta, ezen a napon a régi pünkösdi hagyományokat szerették volna feleleveníteni a gyerekekkel, s közben egy tartalmas délutánt is biztosítani nekik és szüleiknek, s az érdeklődő nagyszülőknek.

A műsor után helyi népművészek tartottak kézműves bemutatókat – csipkeverés, kovácsolás, kun hímzés, foltvarrás – és foglalkozást az ovisoknak és az érdeklődő szüleiknek. A csoportszobákban az ovisokat egy kis vendéglátás is várta. A napot jóízű beszélgetés „komázás” zárta, hiszen a szülőknek a délután jó alkalom volt arra, hogy kicsit beszélgessenek és ismerkedjenek az ovistársak szüleivel.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest