Polgármesteri bejárás a szolnoki óvodában

Ma még munkások dolgoznak a Szapáry úti óvoda falai között, nyár végére azonban ismét gyerekkacajtól lesz hangos az 520 millió forint európai uniós támogatásból újjáépülő intézmény. A beruházáshoz Szolnok önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá, így egy minden igényt kielégítő, a mai kornak megfelelő, modern épület születik a város szívében.

A teljesen akadálymentes intézményt energiahatékonyan alakítják ki, lesz az oviban 
korszerű melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszoba és a hozzá tartozó szertár, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, mosókonyha helyiségeknek, az irodák mellett – az emeleten – pedig gépészeti helyiség és tároló is létesül.

A férőhelyek száma 150 fő marad: hat darab huszonötfős fős csoportszoba kialakításával.

Huszonhárom – a Sütő utca felől megközelíthető – parkolóhely épül, és egy közel 2.000 m2 területű játszóudvar burkolt, árnyékolt teraszokkal, játékokkal, Kresz-parkkal, mászókákkal és homokozóval.

Az emeleti részen a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet.

Az építési munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak – jelenleg a kivitelezés 75%-os készültségi szinten tart – a villanyszerelési-, glettelési- és festési, valamint burkolási munkák, illetve a homlokzatszínezés, színvakolat felhordása, parkoló burkolat kialakítása van folyamatban.

A bejáráson – melyen a polgármester mellett Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője, szülők és óvónők is részt vettek – elhangzott: a projekt várható befejezése 2019. augusztus vége.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights