Ötven éves időkapszula Berekfürdőn

Kép: infoKarcag

Ötven évvel ezelőtt egy időkapszulát helyeztek el egy akkori pártfelhívásra, a Tanácsköztársaság évfordulója alkalmából Üzenet a jövőnek címmel a berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola udvarán.

Ünnepélyes keretek között, a Sulimajális keretében bontották ki a fal mögé helyezett ” kapszulát”. A múltidézés korhű ruhába öltözött “úttörőcsapat” zászlóbehozatala után Székely László igazgató olvasta fel a korabeli felhívást, majd több akkori diák felidézte mire emlékszik az időkapszula elhelyezéséből, majd kibontották a falból a félévszázados üzenetet tartalmazó dobozkát, melyben volt egy kisdobos és úttörő nyakkendő, melyet az iskola minden diákja aláírt, egy kissé megfakult üzenet, valamint úttörőjelvények kerültek elő.

Az öreg diákok közül többen megtalálták nevüket a nyakkendőkön, s az erre az alkalomra úttörőjelképekkel berendezett szabadulószobát is többen kipróbálták. Az időkapszula felbontása után kezdődött a Sulimajális régi és mai diákokkal, lakosokkal. Újabb időkapszulát 2020-ban helyeznek el az iskola mostani diákjai.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »