Néptáncgála Karcagon

Kép: infoKarcag

Fergeteges hangulatot varázsoltak a Déryné Kulturális Központ színpadára az intézményben működő néptánc csoportok, a Pipás zenekar kíséretével.

Szepesi Tibor igazgató köszöntőjében elmondta, 15 éve van néptáncoktatás az intézményben, ahol mindig is fontos volt a hagyományok ápolása, tovább adása.

Már az óvodásoktól a középiskolásokig vannak táncosok, de a már továbbtanuló főiskolás, egyetemisták közül is többen hazajárnak táncolni.

A népviseleti ruhákat az elmúlt évek során igyekezett az intézmény beszerezni pályázati forrásokból és a jótékony néptáncos bálok bevételeiből.

A kétórás gála után, ahol meglepetésként a táncos gyerekek szülei is felléptek egy tánc erejéig, most is jótékony bált tartottak a Dérynében a fenti célokért.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Gyerekével rabolt egy abádszalóki nő

A fellebbviteli főügyészség a rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolt nő letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt – írja az ugyeszseg.hu A Tiszafüredi Járásbíróság nem

Tovább »

Megújul a zöldséges piac

Új helyre költözött a zöldségpiac, amelynek a helyét lezárták. Miért volt erre szükség?- kérdeztük Molnár Páltól, a Városgondnokság igazgatójától. A régi zöldségpiac felújítás alatt van,

Tovább »

Balesetekkel indult a július

Mint arról korábban hírt adtunk, közúti közlekedési baleset történt 2020. július 1-jén 19 óra 45 perc körül a 4-es számú főúton, Szolnok külterületén – írja a police.hu

Tovább »