Még névtelen a Tisza park megújult játszótere

Legyen madár – mondta a piros bézból sapkás kisfiú. Arra a kérdésre felelt, amit Szalay Ferenc polgármester tett föl a Tisza park megújult játszóterén, amit hétfőn vettek birtokba a gyerekek, hogy tudniillik még nincs neve az “objektumnak”.

Lehet akár az is, de az volna a legjobb, ha a gyerekek találnák ki, hogyan is nevezzük ezt a tökéletesen megújult játszóteret – címezte egy kicsit a mondatot az óvónőknek is.

Lehetne akár Madár is a neve a játszótérnek – mondta a piros bézból sapkás kisfiú. (Kép: iSzolnok)

A Tisza park alaposan megújult, átláthatóbb, rendezettebb lett, mint korábban volt, de bizony ráfért egy alapos csinosítás a játszótérre is. A területe majd kétszáz négyzetméterrel nőtt, került belé játszóhajó, gyerekvár csúszdával, két új hinta és egy libikóka a sok egyéb mellé. A gyep rejtett öntözőberendezést is kapott, a csúszdák, hinták környéke ütést csillapító, rugalmas lapokat kapott. Nem maradt le a listáról az ivókút sem, ami ugyan a játszótér kerítésén kívül van, de éppen azért, hogy a parkban sétáló megszomjazók is használhassák.

Mint a polgármester elmondta, Szandaszőlősön is – a többi között – fölújítanak egy játszóteret, folytatódik az óvodák korszerűsítése, a Szapáry út óvodája hamarosan elkészül, az iskolák mindegyike megújul, már persze azok, amelyek az elmúlt két-három éveben még nem kerültek sorra.

Nincs ebben semmi különös – mondta Szalay Ferenc -, hiszen a gyerekeink közérzete nagyon fontos. Sokkal szívesebben töltik az időt játékkal, tanulással ott, ahol a környezet is szép.

A park egész területét erős fényű led lámpák világítják meg, ha besötétedik.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights