Májusi szerenád est Karcagon

A Kun Orgonda Zenebarátok Egyesülete Májusi Szerenád Estre várta a Dérynébe a zenekedvelőket.

A zsúfolásig megtelt teremben Plósz Csilla Margit, az egyesület elnöke, a KÁIAMI intézményvezetője köszöntötte a zenebarátokat.

Mint elhangzott, az egyesület a tehetséges művészeti iskolás tanulók támogatását tűzte célul, és ezt pályázati és egyéb támogatásokból meg is valósítja. A mai estet is egy ilyen sikeres pályázat tette lehetővé. Most az egyesület a közönséget szerette volna megajándékozni egy szerenáddal, mely ingyenes volt az elnyert támogatásnak köszönhetően.

Az esten fellépett a Karcagi Szimfonikus Zenekar, akik új karmesterükkel Horváth Pállal most mutatkoztak be először. Szólóban klarinéton közreműködött Sebők Lajos, a KÁIAMI Erkel Ferenc Művészeti Iskolai Tagintézmény diákja, az iskola több tanára, egykori diákja és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar néhány tagja is játszott. Zongorán Baráth András budapesti előadóművész közreműködött.

A szerenád végére a zenekar egy száz fős kórussal, a Karcag Városi Egyesített Kórussal is kiegészült. Az alkalmi kórusban együtt énekelt a KÁIAMI Erkel Ferenc AMI növendék kórusa, Karcag Város Vegyeskara, a Polgármesteri Hivatal Kórusa, a Kátai Medi Song, a ” Márkus Ica” Hagyományőrző Népdalkör és Nóta Egyesület kórusa és a MIEÓ Jókai úti óvodájának gyermek és szülői kara, Plósz Csilla karnagy vezénylésével.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights