Klímákat városi kasszából a kórháznak Szolnokon

Több esztendős tapasztalat, hogy a nyarak egyre forróbbak. A beteg embernek, kivált a frissen műtöttnek pedig még forróbbak.

Hétfőn délben a sajtó képviselői is megnézhették az újonnan szerelt nagy teljesítményű klímákat, amelyekből a sebészeti műtőkbe került néhány a tizenhatból, és természetesen a kórtermekbe, de négy jutott a rendelőintézetnek is. Egyelőre. Mert Szabó István alpolgármester ugyan kijelentette, hogy nagyon szoros a város költségvetése, de ahová föltétlenül kell, oda mindig készek átcsoportosítani forintokat. Nem kizárt, hogy még újabb pénz is kerülhet klíma berendezésekre, hiszen a beteg és lábadozó ember még inkább érzékeny a nagy hőségre – mondta Szabó István.

Kép: iSzolnok

A Hetényi Géza nevét viselő megyei kórház és annak rendelőintézete abból az ötmillió forintból vásárolhatott berendezéseket, amit az önkormányzati kasszából fizettek. Ami különlegesen fontos: a klíma berendezéseket megújuló energiával működtetik, azaz nincs villanyszámla, mert az energiát a korábban fölszerelt napelemek adják.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights