Csobbancs lett a TRV Zrt. kabalája

Kép: iSzolnok

Megszületett Csobbancs, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. új kabalafigurája. A kedves vízi manó és ifjú alkotója hétfőn délután mutatkozott be a sajtónak a szolnoki Megyeházán.

Kép: iSzolnok

A TRV Zrt. még februárban írt ki egy rajzpályázatot általános iskolás korú gyermekek számára. Az volt a cég kérése, hogy a kisdiákok álmodják meg, majd rajzolják le azt a figurát, mely szerintük a leginkább szimbolizálja a Vízműveket, annak feladatát, tevékenységét. A felhívásra több mint ötszáz rajz érkezett az ország számos részéből, Felsőörstől Nyíregyházáig. A számos alkotás, javaslat közül végül Csobbancs lett a győztes, „aki” plüss-testet is öltött. Alkotója, Dér Janka a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola hetedikes tanulója. A versenyző gyermekek közül egyébként több megyebelit is díjazott a TRV., hiszen három szolnoki, egy tiszajenői és egy jászszentandrási kisdiák rajza is bekerült a legjobbak közé.

Bakondi Patrik, a Társaság vezérigazgatója az ünnepségen elmondta: bár a cég fő tevékenysége az ivóvízszolgáltatás és az öntözővíz biztosítása hat Kelet-Magyarországi megyében, fontos célja a környezetvédelem, valamint az ehhez kapcsolódó szemléletformálás is. Hiszen ivóvizünk sérülékeny, így azt különösen óvni kell. A legfiatalabb korosztály fogékony e témára, ezt mutatja a rengeteg beérkezett pályamű is.

Bakondi Patrik hozzátette: Csobbancs a jövőben több helyen is feltűnik majd, remélhetően szerencsét hozva a Társaságnak.

iSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ez lett Magyarország Tortája 2020-ban

Kormányszóvivő: rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet – hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti

Tovább »

Megelőzési és életmód tábor Szolnokon

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztálya, valamint a megyei és városi Balesetmegelőzési Bizottság programokban gazdag tábort szervezett a gyerekeknek. Július második felében két héten

Tovább »