Az Agórába költözik a Szigligeti

Szombaton délelőtt zárta az évadot a Szolnoki Szigligeti Színház, az esti “épület búcsúztató” lesz egy jó darabig az utolsó előadás ebben az épületben.

Teljes fölújítás kezdődik majd, ennek során az egész épület megújul, benne a színpadi technika, a nézőtér, a gépészet és minden más is, ami egy huszonegyedik századi színházhoz szükséges.

Balázs Péter igazgató – aki nemrég újabb két évre kapott vezetői megbízást – nehéz évadról beszélt, hiszen háromszáznál több előadást játszottak el a színészek döntő többségében a szolnoki színházban, de többször megfordult a társulat a József Attila színházban és más helyszíneken is.

Balázs Péter igazgató (Kép: iSzolnok)

A következő évadot már a színi játékra addigra átalakított Agóra Művelődési Központban kezdik és az évad végéig ott is maradnak. A nyár elegendő lesz azokhoz a munkálatokhoz, amivel az Agóra alkalmassá válik a nagyobb létszámot, komolyabb díszleteket fölvonultató darabok előadására is.

Kis József, a színház eddigi művészeti igazgatója nem jelent meg az évadzáró társulati ülésen. Róla a direktor annyit mondott, hogy az együtt töltött esztendőket köszöni kollégájának, színház vezetői ambícióit a város nem támogatta, ezért hagyja el a művészeti igazgató a társulatot.

Szalay Ferenc polgármester (Kép: iSzolnok)

Szalay Ferenc polgármester a fönntartó város nevében köszönte meg a színészek, színházi dolgozók nagyon színvonalas, de nagyon kemény munkáját. A Szigligeti évtizedek alatt a város kultúrájának fontos alkotója lett, hatása a környező településeken is jól érzékelhető. Az új évad nehézségeinek leküzdésében a város is szerepet vállal, hiszen a négymilliárdos beruházás alatt az új helyszín még sok, most nem látható, de megoldandó feladatot rejthet. Ahogy a város számít a színházra, a színház is nyugodt szívvel számíthat a városra – tette hozzá.

Ma azaz szombat este még elbúcsúztatják egy gálaműsorral a régi épületet, aztán ki-ki szabadságra meg, hogy az augusztus 27-i évadnyitón már az új helyszínen, az Agórában jelentkezzen az új feladatokért.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights