Alapos modernizáción esik át a Szigligeti Színház

Kép: jnsz.hu

Alapos megújítás vár a Szigligeti Színházra – írja a Magyar Építők. A fejlesztés keretében modern színpadtechnikát, valamint korszerű hűtési- és fűtési rendszert alakítanak ki az intézményben.

Mint írták, közel 3,8 milliárd forintból újulhat meg a Szolnoki Szigligeti Színház, a rekonstrukció érinti többek közt a belsőépítészetet, az akusztikát, a statikát és színpadgépészetet is – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A színház nettó alapterülete több mint 5000 négyzetméter, a nézőtér 468 néző befogadására alkalmas és mintegy 180 dolgozónak ad munkát. A nézőtéri székek közötti távolságot megnövelik, így kényelmesebbek lesznek.

A színpadtechnikai fejlesztéseinek jegyében az álmennyezet felett új híd készül a színpad jó megvilágításának érdekében, a színpadon egy új, 9,5 m átmérőjű forgó létesül, a zenekari árok átépül egy ötrészes süllyedő pódium beépítésével, valamint megújulnak a szcenikai, világítási és hangrendszerek.

A nézőtér részére új, elárasztásos rendszerű szellőztető berendezés épül, a nézőtéri székek alatti befúvással. A színház épületének fűtési energiáját előállító gáztüzelésű kazánok helyett kondenzációs üzemű gázkazánokat terveznek, melyek kiszolgálják a színészlakások és az üzemház fűtését is.

Amint írják, a beruházás során tetőtéri raktár és gépészeti szint készül, mely alapfeltétele az légtechnikai rendszer korszerűsítésének. A megfelelő energiagazdálkodás elérés miatt a homlokzati nyílászárókat korszerű háromrétegű üvegezésű szerkezetekre cserélik le, valamint megújul a színház szigetelése is.

Az épület műszaki állapotában jelentős változást hoz az elavult világítási és erőátviteli hálózatok és berendezések cseréje.

iSzolnok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Futó záporok, zivatarok jöhetnek

Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, így több tájegységünkön elszórtan ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat esetleg

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén 2020. május 24-én 9 óra 30 perc körül – írja a police.hu. Haladása során – az Állj! Elsőbbségadás

Tovább »

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai. Munka-és termelésvezető-munkavezető (Kisújszállás), Bolti eladó (Karcag), Éttermi felszolgáló (Kisújszállás), Szakács (Kisújszállás), Egyéb személy-és vagyonvédelmi

Tovább »