A polgárőrök a városért dolgoznak

A Szolnoki Polgárőr Egyesület nyolcvan tagjának bőven volt munkája tavaly és nem lesz kevesebb az idén sem – derült a szombati, éves közgyűlésen.

Kép: iSzolnok

Bódi Andor elnök nem akart sok számot mondani, így azután a rendezvények sokaságának biztosítását, az iskolák előtti átkelők biztosítását, az éjszakai járőrözéseket, lovasaik tanya bejárásait, az ifjú polgárőrök “edzését” említette – a többi között. Utóbbiakból tizenöten meg is maradtak a kötelező közösségi munkán fölbuzdulva – a szervezetnél. Sikeres a SZEM, a szomszédok egymásért terv megvalósulása, de jól fogadják az egy polgárőr, egy iskola szolgálatot is. Mióta lovas polgárőrök is vannak a csapatban, még könnyebben és gyakrabban fordulnak a városkörnyéki tanyákon, de tudnak az ott élő és rászoruló idősekről, akiknek segítenek bejutni a városba orvosi rendelésre, kezelésre. Tavaly kevés híján tizenhét ezer óra szolgálatot adtak a város polgárőrei, majd kétezer órát járták lóháton a város környékét, autóik tizenötezer kilométert teljesítettek szolgálatos polgárőrökkel. Minden társszervvel kiváló és hasznos az együttműködés a rendőrségtől a katasztrófa védelemig.

Ugyanez lesz a dolga a szervezet tagjainak az idén is, amihez megfelelő az anyagi segítség mind az országos polgárőr szervezettől, mind Szolnok városától.

Kép: iSzolnok

Szalay Ferenc polgármester azt emelte ki köszöntőjében, hogy a számtalan tennivalót önzetlenül, juttatások – értsd: zsebbe kerülő forintok – nélkül teszik az egyesület tagjai, amiért csak elismerés jár. Éppen ezért, ha teljesíthető kérésük van, azt igyekeznek teljesíteni – mondta. Vásároltak már terepjárót, kerékpárt és egyéb fölszerelést is, amit jól használhatnak szolgálatban. A jövő évre egy új terepjárót ígért Szalay Ferenc, amihez igyekszik majd megszerezni a közgyűlés támogatását, ha minden jól alakul.

A közgyűlés végén elismerő okleveleket és kitüntetéseket adtak át az arra érdemeseknek.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights