Félpályás útlezárás lesz őszig a Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út egy szakaszán

Őszre megújul a Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út egy szakasza. A megvalósításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyert uniós támogatást.

A Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út 24+000-33+345 km szelvényei közötti szakaszának felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Ezt 3,443 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3216-os jelű út több mint 9 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights