Több kérdésre kaphattak választ a lakossági fórumon

Lakossági fórumot tartottak az önkormányzati képviselők a Zöldházban, ahol jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester, az NHSZ, az Alfa-Nova képviselői, a városrész körzeti megbízottja.

Dr. Kormosné Szombati Márta és Tasnádi Zoltán képviselők ismertették az elmúlt években történt fejlesztéseket, érintve az útfelújításokat, a játszótéri karbantartásokat, a fásítási programot. Külön kiemelték a Piros iskola felújítását, ahol hamarosan a sportudvar is megújul. A lakótelep egész területén gondot jelent a parkolás, ezt próbálják enyhíteni a hamarosan induló parkolók építésével. Első ütemben a Malom útnál a zöldterületen alakítanak ki 17 parkolót. Elindul az orvosi rendelő felújítása is, amely megközelítőleg egy évet vesz igénybe. Új burkolatot kap a Széchenyi körút, hangzott el a fejlesztések felsorolásában.

A polgármester a városról szólt. – Legfontosabb a gazdaság erősítése, hiszen úgy tudunk fejleszteni, ha megteremtjük hozzá a forrást – mondta. Elhangzott, hogy a városban 4 százalék alatt van a munkanélküliség, az ipari park megtelt, a városban működő üzemek fejlesztenek és a hamarosan átadott 2×2 sávos út is új vállalkozásokat hozhat a megyeszékhelyre.

A beszámolók végén több kérdés is elhangzott. Ha már megújul az orvosi rendelő, jó lenne egy labor, hogy vérvételre ne kelljen a városba utazni. Ennek megoldására ígéret is érkezett. Több helyre kértek fekvőrendőrt, megemlítették, hogy a gimnázium környékén hétvégi rendezvényeken lehetetlen parkolni, de arról is szóltak, hogy egy-két helyen a csatornafedél lesüllyedése már balesetveszélyes. A piac befedését is számon kérték a városvezetőktől, a megnyugtató válasz: nyár végére elkészül.

A Thököly úti laktanya és környéke is szóba került. Itt az infrastruktúra kialakítása az északi elkerülő úthoz kapcsolódik, de érkezett olyan információ, hogy a laktanyára igényt tartana a Magyar Honvédség, ami szintén a környék fejlesztését eredményezheti. Nagy lépést jelent, hogy jóváhagyásra került másfél milliárd forint az új közúti híd megtervezésére.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights