Megalakult a Dalma Dance Club tiszafüredi tagozata

Nagy sikert aratott Siófokon a Dalma Dance Club Tiszafüredi Mazsorett és tánccsoportja. Április utolsó hétvégéjén remek helyezésekkel tértek haza a vándorkupáról.

A középső korcsoport két ezüst és egy bronz érmet szerzett, míg a nagyobbak egy rendkívül nehéz kategóriában bizonyítottak. Végül egy második és harmadik helyezést sikerült elérniük. Eredményük azért is megsüvegelendő, mert a tánccsoport életében jelentős változás állt be a közelmúltban. Az egyesület vezetőségének tervei a művészeti vezető jövőbeli elképzelései nem egyeztek, így elváltak útjaik. A gyermekek jelentős része a Dalma Dance Club SE (DDC) keretében folytatja a munkát, létrehozva annak tiszafüredi tagozatát.

Ezek a gyerekek öt éve vannak együtt. Több hazai versenyt nyertek már eddig, mint a DDC tiszafüredi csoportja. Folytatjuk az évekkel ezelőtt megkezdett munkát – újságolta hírportálunknak Győrfi Dalma.

Hangsúlyozta: a szülök összetartása a csoport lelke. A Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesületből történő kiválás közel sem múlt el nyomtalanul. Anyagi tartalékok nélkül az egyes versenyeken való részvétel sem tűnt garantáltnak. A Dalma Dance Club SE ruhákkal, nevezéssel és busszal segítette ki a csoportot. Bíznak benne, hogy hamarosan új támogatókat találnak, hiszen május 18-án már Szolnokon, a Magyar Kupán, majd június végén Zentára készülnek.

Az augusztus 21-22-én esedékes nagyváradi versenynek is komoly anyagi vonzata lesz mind a szülők, mind az egyesület számára. Remélem hamar sikerül támogatókat találni a tiszafüredi csoportunknak – adott hangot reményének a DDC művészeti vezetője.

A közelmúlt eredményei:

  • Októberben Szeghalmon került sor minősítő versenyre, ahol a középső korcsoport és a nagyon két-két arany minősítéssel tértek haza.
  • Februárban, Karcagon szintén két-két arany minősítést szereztek Rock and Show, valamint Fashion Dance kategóriában.
  • Március 22-én, Mezőkövesden az Országos Mazsorett- és Moderntánc Versenyen szerepeltek, ahol a kicsik két arany érmet, a középső csoport szintén két arany érmet, a nagyok pedig négy arany érmet szereztek.

Május elején a Tiszafüreden megrendezett TÓMÉK – Tisza-tavi Napokon is láthatta a publikum a DDC tiszafüredi táncosait, mindhárom csoport fellépett a Halastéren. Győrfi Dalma hangsúlyozta: várják az újabb jelentkezőket, kislányokat és kisfiúkat egyaránt!

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights