Közlekedtek a családok

Kép: police.hu

Több mint 50 család vett részt a vetélkedősorozat megyei döntőjén Jászberényben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. május 25-én ismét Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára. A rendőrség ezen a rendezvényen is hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, elsősegélynyújtási feladatokat oldottak meg, a felnőttek vezetéstechnikai tudásukat mérték össze, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket.

 A verseny eredménye:

 I. helyezett: Fejes család (Jászberény)

 II. helyezett: Baranyi család ( Jászberény)

 III. helyezett: Kövér-Somoskeőy család ( Jászberény)

A megmérettetés első helyezettjei képviselhetik megyénket a 2019. június 22-én és 23-án Vas és Zala megyékben megrendezésre kerülő országos döntőn.

A rendezvény végén valamennyi résztvevő család ajándékot vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától.

police.hu


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »