Kiknek előnyösek az online ügyintézhető kölcsönök?

Manapság szinte mindent elintézhetünk az internet segítségével, otthonról. A nagybevásárláshoz sem szükséges autóba ülni és elmenni a közeli szupermarketbe, hiszen egyre több hazai kereskedő indítja el a webáruházi rendelést és a házhozszállítási szolgáltatást.

Az, hogy ki sem kell mozdulni otthonról az ügyintézéshez, elsősorban a kisebb településeken élők számára lehet előny. A nagyvárosban gyalogosan elérhető minden szolgáltatás: élelmiszerbolt, gyógyszertár, óvoda, iskola, bank, stb. A kisebb városokban és falvakon viszont limitált ezen szolgáltatások elérhetősége. Persze óvoda, iskola, kisebb élelmiszer üzlet, mindenhol vannak. De a specializáltabb szolgáltatások sajnos nem érhetők el mindenhol, hiszen nem lenne kifizetődő például bankfiókot nyitni egy 2000 fős településen.

Éppen ezért értékelődik fel az online formában történő bevásárlás, ügyintézés. Mégis, vannak olyan szolgáltatások, amelyek tipikusan nem intézhetők online. Ilyen például a banki ügyintézés. Legalább is ilyen volt. Mára ez is megváltozóban van, nézzük meg miért.

Online bankolás és egyéb szolgáltatások

A magyar lakosság már hozzászokott ahhoz, hogy létezik internetbank. Tehát az ügyfél a meglévő számlájához otthonról is hozzáfér, tud utalni, fizetni. Így ebben a tekintetben azt mondhatjuk, hogy ez már egy bejáratott szolgáltatás, elég a számla megnyitásakor elutazni a közeli városba, aztán később már minden mehet az internetbank segítségével.

Videós azonosítás és előnyei

Ami viszont új dolog és sokan nem tudnak róla, egy jogszabályváltozás lehetővé teszi a bankok számára azt, hogy online, videós azonosítás segítségével azonosítsák az ügyfelet. Ez pedig számtalan lehetőséget jelent mind a bankok, mind az ügyfelek számára.

Szabad felhasználású kölcsön a karosszék kényelméből

Lassan kezdenek elterjedni azok a banki szolgáltatások, melyek teljes mértékben intézhetők online formában. Annyira így van ez, hogy ma már van olyan pénzügyi összehasonlító weboldal, az instacash.hu, amely kizárólag online intézhető kölcsönökre fókuszál. Ha valaki szabad felhasználású kölcsönt szeretne felvenni, eddig kénytelen volt bemenni egy bankfiókba. Ráadásul, ha egy kistelepülésen lakott, valójában nem volt nagy választási lehetősége, mert kizárólag abba a bankfiókba tudott bemenni érdeklődni, ami a legközelebbi településen megtalálható volt. Mostantól elegendő felmenni az instacash.hu oldalra, megadni a kalkulátorban az igényelni kívánt kölcsön paramétereit és a megjelenő ajánlatokból kiválasztani a legkedvezőbbet. Mostantól nem szükséges a helyi bankfiók hiteltermékét választani, választható a legkedvezőbb ajánlat. A videós azonosítás lehetővé teszi ezt. Ez pedig azoknak a lakosoknak óriási előny, akik olyan településeken laknak, ahonnan egy sima banki ügyintézés egy egész napjukat is igénybe veheti. A nagyvárosi ember számára ez szinte elképzelhetetlen kényelmetlenség. De az online formában igényelhető kölcsönök legalább ezen a területen közelebb hozzák a lehetőségelet azok számára is, akik ilyen fajta kényelemhez nem voltak hozzászokva.

Szponzorált tartalom

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »